Logo
Menu
Overview

Summary

Contact details

Officers6

Related companies2

FAQ

Find out all the information about ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА
by getting full access

Last updated: May 19, 2024

ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА

Active

is not in process of liquidation on May 19, 2024

Association

Bulgaria 14 Oct 2021 (3 years ago)

Share viaTwitterFacebookLinkedin

Summary

Name"ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА" Association
Short NameПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА
Status
  • ActiveАктивен
JurisdictionActiveBulgaria
Company numberCode206686615
Incorporation Date14 Oct 2021 (3 years ago) / 179 companies with the same date
Legal formAssociation
Type of activity
  • Description:
  • Разработване и реализация на образователни, културни и екологични проекти, провеждане на обществени дейности в подкрепа на децата, учениците и възрастните; да работи за осигуряването на среда, в която децата и учениците да могат да обогатят и развиват своите знания и умения и компетенции, повишаване нивото на образованост и личностно развитие на населението чрез обучителни курсове, мотивационни сесии и др.; информационно осигуряване на иновации в областта на образованието, културата и екологията, осъществяване на експертни проучвания и анализи чрез фокус групи и представителни извадки, както и извършване на оценки по възложена проблематика; публикуване на материали, свързани с резултати от внедрени иновационни проекти за образование, култура и екология; подпомагане и образоване на гражданското общество по проблемите на екологията и нейното опазване, защита на околната среда, чрез повишаване екологичната култура на подрастващите и гражданите; прилагане на добрите европейски практики за оценка на въздействието на законодателството при разработването, приемането и прилагането на нормативни актове в България; да подпомага обществената дискусия за пълноценното прилагане на европейското законодателство и стандарти в Република България в областта на околната среда; да осъществява обществен контрол за съблюдаване на законите за защита на природата и околната среда и достъпа до информация; да сигнализира компетентните органи за нарушения на законите за защита на околната среда, достъпа до информация и развитие на гражданското общество или да търси съответната отговорност при констатиране на такива, включително и по съдебен ред; да работи за прозрачност на институциите на централната и местната власт; да подпомага обществените институции в изготвянето и въвеждането на обосновани и научно мотивирани предложения и методики за усъвършенстване на подзаконовите документи в областта на екологията; стимулиране гражданската активност при решаване на екологични проблеми по опазване на водите, въздуха, почвите от замърсяване, изтощаване и други неблагоприятни действия върху техния режим; информиране на обществеността за реалното състояние на околната среда и източниците на замърсяване и сигнализиране компетентните органи за нарушения на законите за опазване на околната среда свързани с качеството на въздуха, химическата безопасност, действията в областта на климата, опазването на природата, управлението на отпадъците и качеството на водата и др.; приобщаване на младите хора към инициативите на сдружението, като съдейства за тяхното личностно израстване, обогатяване на гражданската и екологичната им култура; да организира и провежда публични събития, обществени дебати, дискусионни форуми, състезания, олимпиади, изложби, панаири и фестивали, с цел създаване на условия и обществени нагласи за всестранно развитие на личността и на общностите, чрез комуникационни рекламни и ПР събития, издателска дейност, социален туризъм и др.

Contact details

Legal addressБЪЛГАРИЯ, Варна, Варна, гр. Варна, p.c. 9000, р-н Приморски, Княз Борис , bl. сп. Студентска, Хотел „Бриз 3”

Officers

individual

IndividualBulgaria

Татяна Генчева Дачева

Representative


Country of residenceБЪЛГАРИЯ

Get ahead with complete company information - register now.

Join the 50,000+ businesses already using B2BHint.

Sign up

Frequently asked questions

Where is ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА's headquarters?

ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА's headquarters is located at БЪЛГАРИЯ, Варна, Варна, гр. Варна, p.c. 9000, р-н Приморски, Княз Борис , bl. сп. Студентска, Хотел „Бриз 3”

What year was ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА started?

ПРОМЯНА НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА was started in 2021

Sources: Единен портал за заявяване на електронни административни услуги